Κ.Κ.Ε, η αλήθεια

Η ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος

Σχετικα

Το Κ.Κ.Ε, η αλήθεια δεν έχει σκοπό να αντιπαρατεθεί με το σημερινό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Το «Ελλάδος» στην ονομασία παραμένει μεν ένας απλός γεωγραφικός προσδιορισμός και όχι εθνικός, αλλά οι πραγματικότητες της κατάρρευσης του υπαρκτού σοσιαλισμού έχουν αφήσει το Κ.Κ.Ε χωρίς πατρίδα. Η μεταβατική φάση, που συνεχίζει να περνάει το Κ.Κ.Ε ακόμα και σήμερα, το έχει διαμορφώσει σε ένα κόμμα που αντιδρά σπασμωδικά στις εξελίξεις, μη έχοντας μία πατρίδα να του δώσει γραμμή, είναι ένας σκύλος χωρίς δόντια να σε δαγκώσει. Ένα τέτοιο κόμμα μπορεί να είναι λαϊκιστικό και αντιδημοκρατικό, αλλά δεν είναι πια ανθελληνικό, δεν δρα εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ ενός άλλου κράτους. Είναι ένα κόμμα που δημιουργεί στον άλλο αισθήματα συμπάθειας και ίσως λύπησης, όχι αντιπάθειας και μίσους.

Το Κ.Κ.Ε, η αλήθεια δημιουργήθηκε λοιπόν για άλλους λόγους. Πρωτίστως για να ενημερώσει για το παρελθόν και να προετοιμάσει για το μέλλον. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Αν και ο κομμουνισμός φαίνεται να ξεπεράστηκε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα επανέλθει. Και άμα επανέλθει όλοι γνωρίζουμε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος θα τεθεί και πάλι ενάντια στο Έθνος του, στην υπηρεσία της επόμενης Σοβιετικής Ένωσης.

Η ιστορική γνώση είναι αναγκαία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που πιθανόν να επανεμφανιστούν. Το Κ.Κ.Ε την τελευταία 20ετία έχει καταφέρει να πείσει για τους δήθεν Εθνικούς αγώνες του. Αυτή η πλαστή αποτίμηση της ιστορίας του είναι ικανή να φέρει νέα δεινά στην Πατρίδα μας, να ξεγελάσει και πάλι αγνούς πατριώτες. Αυτή η πλαστογραφημένη ιστορία πρέπει να καταρρεύσει για να αποφύγουμε ένα νέο εμφύλιο ή κάτι πιο καταστροφικό.

Το Κ.Κ.Ε ιδρύθηκε το 1918. Σε αυτό το ιστολόγιο θα βρείτε πως, με δικά τους κυρίως λόγια, το Κ.Κ.Ε αντιστάθηκε σε κάθε εθνικό στόχο από την μέρα της ίδρυσης του. Πως πολέμησε ένοπλα υπέρ της αρπαγής της Μακεδονίας από την αγκαλιά της Ελλάδας, πως τορπίλισε την Μικρασιατική Εκστρατεία, πως προέτρεψε ενάντια στην ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, πως προπαγάνδισε εναντίον της απελευθέρωσης της Β. Ηπείρου. Τέλος θα δείτε πως αντιτάχθηκε στην Αντίσταση εναντίον των Γερμανών, διέλυσε όσες αντιστασιακές ομάδες της Δεξιάς ή Δημοκρατικές μπορούσε και αιματοκύλισε την Ελλάδα υπακούοντας στα κελεύσματα της ΕΣΣΔ. Δηλαδή πολύ απλά, πως στάθηκε εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εθνικών στόχων που ετέθησαν από την μέρα της δημιουργίας του.

Η ιστορική γνώση τα τελευταία χρόνια έχει θυσιαστεί χάρη μίας «εθνικής συμφιλίωσης». Αυτή η εθνική συμφιλίωση, που επέβαλε η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, σκοπό είχε να συγχωρήσει το Κ.Κ.Ε για τις ενέργειες του παρελθόντος που πλήγωσαν την Ελλάδα. Αντί αυτού όμως κατάφερε να επιτρέψει στο Κ.Κ.Ε να καπηλευθεί εθνικούς αγώνες που ουδέποτε έκανε, να αποκρύψει όλη την ιστορία του και την αντεθνική δράση του, απογυμνώνοντας την νέα γενιά από την γνώση της ιστορικής πραγματικότητας που θα της επέτρεπε να αμυνθεί άμα οι εξελίξεις την ανάγκαζαν. Αυτή την ιστορική γνώση έχουμε καθήκον να δώσουμε πίσω στον λαό μας. Και αφού οι ιστορικοί δεν τολμούν να το κάνουν θα προσπαθήσουμε εμείς, από όποιο μετερίζι μας επιτρέπουν οι συνθήκες της εποχής.

Advertisements

7 Σχόλια to “Σχετικα”

 1. fvasileiou said

  Εξαιρετική δουλειά. Τα θερμά μου συγχαρητήρια.

  Το ΚΚΕ, η Ελληνική Αριστερά εν γένει, δεν αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να κάνει κάποια αυτοκριτική. Αντιθέτως, ακολουθεί μια ιδιαίτερα επιθετική πολιτική εναντίον των ιδεολογικών της αντιπάλων, συνήθως χωρίς επιχειρήματα, δαιμονοποιώντας τους με γκεμπελικές μεθόδους.

  θα προσθέσω το ιστολόγιό σας στο blogroll μου.

  Δείτε και το δικό μου, νομίζω ότι η οπτική μου θα σας ενδιαφέρει:

  http://fvasileiou.wordpress.com/

 2. Deadrunner said

  Γειά σας, τα συγχαρητήριά μου για την καταπληκτική σας δουλειά!

  Με χαρά βλέπω τελευταία μια αναζοπύρωση του αντικομμουνισμού, επιτέλους πρέπει να γίνει μια ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ προσπάθεια αποδομησης των <> ψευδών.

  Επίσης, με ιδιαίτερη χαρά και έκπληξη βλέπω οτι εχετε στις συνδέσεις την «Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού» απο τον Pathfinder, καθώς τυχαίνει να είμαι συνιδρυτής και διαχειριστής, έχοντας αναλάβει την προβολή των ξένων καθεστώτων.

  Ερευνά τις δυνατότητες συντονισμένου αγώνα στο internet, κανω επαφες, το email μου σας το άφησα και θα ειμαστε σε επικοινωνία.

  Αγαπητέ φίλε, αν και έχω περιορισμένο χρόνο αυτό το διάστημα που δεν μου επιτρέπει να ανανεώνω την ύλη, συνήθως διαβάζω τα μηνύματα που αφήνονται εδώ μέσα σε λίγες ώρες. Οπότε άμα έχεις κάποια πρόταση άφησε το μήνυμα σου ελεύθερα και θα επικοινωνήσω, τα μηνύματα ελέγχονται πριν να εμφανιστούν οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα άμα είναι μη δημοσιεύσιμο.

 3. ΤΑΥΓΕΤΗΣ said

  Παιδια ριξτε μια ματια και εδω και κατεβαστε τα ειναι ΠΟΛΥΤΙΜΩΤΑΤΑ

  http://blackblogofcommunism.blogspot.com/

  Μια ενδιαφερουσα σελιδα εινai και αυτη εδω

  http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index.htm

  http://clubs.pathfinder.gr/Iapetos_/665717

 4. ΑΝΤΙΟΧΟΣ said

  Ενδιαφέρον το ιστολόγιό σας, αν καί έχω μία μικρή ένσταση, όσον αφορά την περιοδολόγηση.
  Εξηγούμαι: αν αφενός, συμπεριλαμβάνετε στην ιστορία αυτού του κόμματος το Σ.Ε.Κ.Ε., τότε θα έπρεπε να περιοδολογείτε χρονολογώντας από το 1.918μ.α.χ.χ., αν αφετέρου δεν το συμπεριλαμβάντετε, θα έπρεπε να χρονολογείτε από το 1.924μ.α.χ.χ.
  Πάντως, σε καμμία περίπτωση δεν ευσταθεί περιοδολόγηση από το 1.920μ.α.χ.χ.
  Αναμένω μία σαφή απάντησή σας επί αυτού.

  Να υπολογίσω ότι αναφέρεσαι στις κατηγορίες; Οι οριζόντιοι σύνδεσμοι δημιουργούνται μετά που δημιουργούνται τα θέματα, γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει κατηγορία 1990-1999 πχ, δεν έχει ανεβεί θέμα για αυτή την περίοδο.

  Το Κ.Κ.Ε όπως σωστά λες (και αναφέρεται και στην προτελευταία παράγραφο αυτής της σελίδας) ιδρύθηκε το 1918, για την ώρα δεν υπάρχει θέμα για την περίοδο 1918-1919 και ως εκ τούτου δεν έχει δημιουργηθεί και ο ανάλογος σύνδεσμος.

 5. Δημήτριος Χαντζής said

  Θερμότατα συγχαρητήρια. Ζώ στο Σικάγο εδώ και δύο χρόνια. Σήμερα ανεκάλυψα το εξαιρετικό site σας αλλά διεπίστωσα ότι δεν μπορώ να δω και να διαβάσω κανένα θέμα. Αντ’ αυτού εμφανίζεται το: Σφάλμα 404 – Δεν βρέθηκε.
  Γιατί συμβαίνει αυτό; πρέπει κανείς να εγγραφεί και αν ναι πώς;

  Δημήτριος Χαντζής
  Chicago
  U.S.A

  Έχεις δίκιο φίλε Δημήτρη, φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα δω τι συμβαίνει.

 6. magakos said

  Αγαπητε φιλε το προβλημα παραμενει. ΤΟ blog σου ειναι παρα πολυ ενδιαφερον και το υλικο σου τελειο.Θα μπορουσες να κανεις κατι;περιμενω mail soy

 7. Τα περισσότερα έγγραφα που έχετε στο blog σας είναι πλαστά.

  Αν τολμάτε να τα συζητήσουμε,πείτε μου.Αν θέλετε να δημοσιεύσει ο καθένας εκατέρωθεν το λογο του άλλου στο blog του?

  Αν είστε με την αλήθεια,δεν έχετε να χάσετε τιποτα!

  Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιου είδους συζήτηση, ο χώρος σπάνια ανανεώνεται απ’ ότι βλέπεις. Είσαι ελεύθερος να σχολιάσεις οτιδήποτε αλλά με εξαίρεση τον λόγο του Βελουχιώτη (που λόγω έλλειψης του πρωτοτύπου αμφισβητείται, όπως έχω γράψει και στο άρθρο) δεν υπάρχει τίποτα άλλο αμφισβητήσιμο. Όπως καταλαβαίνεις το «τα περισσότερα έγγραφα… είναι πλαστά» ήταν κάπως βιαστικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: